NotaAlliberament045

From Inkscape Wiki
Jump to navigation Jump to search

L'Inkscape presenta la seva versió 0.45 :: http://www.inkscape.org :: Dibuixeu amb llibertat

La comunitat de l'Inkscape presenta avui la versió més recent del seu programari de dibuix de gràfics vectorials. L'Inkscape 0.45 presenta un filtre de difuminat gaussià SVG, desenvolupat durant el programa Summer of Code de Google, que permet aplicar un difuminat suau i natural sobre qualsevol objecte de l'Inkscape, incloent formes, textos i imatges. Això permet un gran conjunt d'efectes fotorealístics: llums i ombres de formes arbitràries, profunditat de camp, ombres, lluentors, etc. També, els objectes difuminats es poden emprar com a màscares per a altres objectes.

S'inclouen moltes altres noves característiques, millores a les eines existents i correccions d'errors:

  • Un diàleg d'historial, que us permet navegar per la història de canvis.
  • S'han afegit molts efectes i extensions, incloent un patró que segueix un camí i efectes de color.
  • Millores en la velocitat de renderització, de l'ordre d'un 2-3% en general i entre 5 i 10% per a dibuixos que fan servir molts efectes de transparència i/o degradats radials.
  • S'ha millorat la qualitat de les imatges composades, gràcies a l'eliminació de l'efecte de bandes als degradats.


Descàrrega

Descarregueu els paquets per a Windows, Linux i Mac OS X:

    http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=93438

Per a més detalls, consulteu les notes completes de la versió 0.45:

    http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/Release_Notes

Captures de pantalla dels usuaris de la comunitat:

    http://www.inkscape.org/screenshots/


Quant a l'Inkscape

L'Inkscape és una eina de dibuix de codi obert que fa servir el format de gràfics de vectors escalable SVG del World Wide Web Consortium (W3C). Algunes de les característiques suportades inclouen formes bàsiques, camins, textos, marcadors, clons, transparències, transformacions, degradats i agrupació. A més, l'Inkscape suporta metadades de Creative Commons, edició de nodes, capes, operacions de camins complexes, text sobre camí, text dins de formes i edició XML de l'SVG. També importa múltiples formats com EPS, PostScript, JPEG, PNG, BMP i TIFF, i exporta a PNG, PS, PDF i altres formats basats en vectors.

La principal motivació per a l'Inkscape és proporcionar a la comunitat del codi obert una eina de dibuix que suporti completament XML, SVG i CSS2 del W3C. D'altres feines addicionals inclouen convertir el codi base de C/GTK+ a C++/GTKmm, posant èmfasi en un nucli lleuger amb potents característiques afegides mitjançant un mecanisme d'extensions, i la creació d'un procés de desenvolupament obert, amicable i orientat a la comunitat.