Difference between revisions of "Inkscape Wiki:Community Portal"

From Inkscape Wiki
Jump to navigation Jump to search
m (Protected "Inkscape Wiki:Community Portal": only for admins [edit=sysop:move=sysop] (expires 14:54, 21 December 2008 (UTC)))
 
(13 intermediate revisions by 4 users not shown)
Line 1: Line 1:
'''A New Problem'''
 
or '''Another question to add to the FAQ Section'''
 
  
Put simply I am new to all of this 21st century stuff. I don't understand much of the jargon as English is my first and only language. I also have great learning difficulty because I don't understand any of this technical stuff, so bear with me.
 
I have an Apple G4 running Panther. I followed the instructions to download 'Inkscape' for Panther. I put 'Inkscape' into the 'Applications' folder as instructed.
 
When I tried to launch 'Inkscape' it would not start. A window appeared saying 'Get X11 for Panther'. A machine search showed that I already have 'X11' on board. I found its file path (by sheer luck): Applications/Installers/Xcode Tools/Packages/X11 SDK.pkg.
 
I was told to try and put a copy of 'X11' in the 'Applications' folder with 'Inkscape'. This did not work. I was told to make a new folder which only had 'Inkscape' and 'X11' in it in the 'Applications' folder. This did not work.
 
I have had no further advice and don't have a clue what to do next.
 
I have 'Inkscape' on board. I have 'X11' on board.
 
 
Addition (12th June 2007). It has been suggested that the version either of 'X11' or 'Panther' on my machine is wrong (incompatible) and that is why 'Inkscape' won't work. I don't think this is the case: 'X11' was already preloaded on the machine as indicated above and I downloaded 'Inkscape' having read the clearly shown information that it would run on a machine employing OSX 10.3 Panther. Any more thoughts are very welcome.
 
 
What next before I eat my keyboard in frustration?
 
 
Addition (14th June 2007). The story continues. Since my last edit it has been suggested that the 'X11' I have on board is not the 'X11' which works with 'Inkscape'. I was advised to visit: www.apple.com/support/downloads/x11formacosx.html where I would find the correct 'X11'. I downloaded the '.dmg' file and 'unpacked' it in my 'Applications' folder. I placed the resultant 'X11User.pkg' file in my 'Applications' folder and restarted my machine. 'Inkscape' failed to launch. The other suggestion was that I should place the 'X11User.pkg' in the 'Utilities' folder within the 'Applications' folder. This I did and restarted the machine again. This still did not work. This method did apparently work for the person who suggested it to me. I am still hopeful that I will find a solution to this problem. In the meantime I will have to devise a tasty sauce and maybe some herbs to go with my keyboard. Bon appetite!
 
 
Post any replys here or e-mail: cyberian@hotmail.co.uk
 
Thanks in advance for any help available.
 

Latest revision as of 14:54, 21 December 2007