AnunciAlliberament044

From Inkscape Wiki
Revision as of 02:51, 5 July 2006 by GigaClon (talk | contribs) (Categorization)
Jump to navigation Jump to search

Traducció de http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/ReleaseAnnounce044

Inkscape anuncia la versió 0.44 :: http://www.inkscape.org :: Dibueixeu en llibertat

La comunitat de l'Inkscape ha alliberat oficialment avui la darrera versió del seu programari de dibuix d'imatges vectorials. L'Inkscape 0.44 satisfà una gran quantitat de peticions d'usuaris, suporta un gran nombre de característiques d'SVG, està traduït en més idiomes i afegeix molta velocitat i simplicitat.

Dels molts canvis notables en la interfície d'usuari s'inclouen un diàleg de capes, selector de color adjuntat, un diàleg de preferències redissenyat, una barra d'eines de text i noves icones. D'altres canvis més profunds inclouen centres de rotació persistents, indicació d'estil interactiva en la barra d'eines, dreceres de teclat configurables, millores en el retolador cal·ligràfic i la nova característiques per "escolpir nodes". I la exportació en PDF suporta transparències.

En alliberaments anteriors, es proporcionava un sistema experimental de connectors d'"Efectes", però sempre ha estat inhabilitat per defecte. Amb aquesta versió, l'equip pensa que ja està prou avançat, així que s'ha habilitat per defecte.

Per a dibuixos molt complexos, l'Inkscape ara proporciona un mode contorn, que millora el rendiment. El nostre suport a SVG s'ha incrementat més encara amb la implementació de l'etiqueta <switch>. S'ha implementat els perfils de color ICC per a les imatges. I centenars d'altres característiques i correccions d'errors.

També volem agrair Google per l'esponsorització de cinc estudiants per treballar en diferents àrees de desenvolupament de l'Inkscape: filtres SVG, especificació del protocol de pisarra compartida Inkboard, exportació a PDF amb Cairo i optimitzacions de la memòria.

Descarregueu els paquets per a Linux, Windows i Mac OS X:

    http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=93438

Per a més detalls, veieu les completes notes de la versió 0.44:

    http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/Release_Notes

I captures de pantalla enviades per la comunitat:

    http://www.inkscape.org/screenshots/


Quant a l'Inkscape

L'Inkscape és una eina de dibuix de codi obert que fa servir el format de gràfics de vectors escalable SVG del World Wide Web Consortium (W3C). Algunes de les característiques suportades inclouen formes bàsiques, camins, textos, marcadors, clons, transparències, transformacions, degradats i agrupació. A més, l'Inkscape suporta metadades de Creative Commons, edició de nodes, capes, operacions de camins complexes, text a camí, text a formes i edició XML de l'SVG. També importa múltiples formats com EPS, PostScript, JPEG, PNG, BMP i TIFF i exporta PNG així com múltiples formats basats en vectors.

La principal motivació per a l'Inkscape és proporcionar a la comunitat del codi obert una eina de dibuix que suporti completament XML, SVG i CSS2 del W3C. D'altres feines addicionals inclouen convertir el codi base de C/GTK+ a C++/GTKmm, posant èmfasi en un nucli lleuger amb potents característiques afegides mitjançant un mecanisme d'extensions, i la creació d'un procés de desenvolupament obert, amicable i orientat a la comunitat.