Inkscape047-PRannounce-nl

From Inkscape Wiki
Jump to navigation Jump to search

Persbericht Tekst

Overzicht

Het Inkscape project kondigt met trots een nieuwe versie aan van haar uitstekende open source vector tekenprogramma. Versie 0.47 bevat belangrijke verbeteringen en introduceert krachtige nieuwe gereedschappen.

Voor meer informatie

Komplete Release Notes voor 0.47 http://wiki.inkscape.org/wiki/index.php/ReleaseNotes047

Screenshots bijgedragen door de gemeenschap http://inkscape.org/screenshots/

Over Inkscape

Inkscape is een grafische open source applicatie die het Scalable Vector Graphics-formaat (SVG) van het World Wide Web Consortium (W3C) gebruikt.

De ondersteunde SVG-functies omvatten basisvormen, paden, tekst, markeringen, klonen, alpha blending, transformaties, gradiënten, en groeperingen.

Daarnaast understeunt Inkscape Creative Commons meta-data, knooppunt-bewerking, lagen, complexe pad operaties, tekst-op-pad, tekst-in-vorm, en SVG XML bewerkingen.

Het kan ook EPS, PostScript en bestanden in de meeste bitmap formaten importeren. Uitvoer is mogelijk in PNG, PostScript, PDF en diverse vector formaten.

De belangrijkste motivatie voor het Inkscape project is om de Open Source gemeenschap te voorzien van een tekenprogramma dat volledig voldoet aan de W3C XML, SVG, en CSS2 specificaties.

Aanvullende werkzaamheden aan versie 0.47 omvatten de omzetting van de broncode van C/Gtk naar C++/gtkmm, met nadruk op een lichtgewicht kern, waaraan krachtige functies zijn toegevoegd door middel van een mechanisme voor uitbreiding. En natuurlijk het onderhouden van een vriendelijk, open, gemeenschap-georienteerd ontwikkelings proces.


Aankondiging Tekst

De Inkscape Gemeenschap Kondigt Versie 0.47 Aan :: http://www.inkscape.org :: Teken Vrij.

Na meer dan een jaar van intensieve ontwikkeling en verbetering is Inkscape 0.47 er!

Deze versie van de SVG vector-gebaseerde grafische editor brengt verbeterde prestatie en een berg nieuwe functies, waaronder: getimede auto-save, spirografische splines, automatisch gladde knooppunten, gom, nieuwe modi in het boetseer gereedschap, klevende gereedschapsbalken en meer kleef-mogelijkheden, nieuwe padeffecten (inclusief envelop), een enorme verzameling van vooraf ingestelde filters, nieuwe PostScript en PDF uitvoer gebaseerd op Cairo, spellingcontrole, veel nieuwe uitbreidingen, geoptimaliseerde SVG-optie code, en nog veel meer.

Bovendien zou het verkeerd zijn om niet ook de honderden bug fixes te noemen.

Bekijk de volledige release notes voor meer informatie over wat er is veranderd, geniet van de screenshots, of download gewoon meteen het pakket voor Windows, Linux of Mac OS X.

http://inkscape.org/download/?lang=nl